• Fire Experience Day 2018
  • Fire Experience Day 2018
  • Fire Experience Day 2018

Fire Experience Day 2018

Dinsdag 20 november vond bij het Brandweer Opleiding en Training Centrum van de Koninklijke luchtmacht vliegbasis Woensdrecht de Fire Experience Day plaats. Er was van alles op het gebied van brandweermaterialen te zien en er vonden lezingen plaats. FireWare mocht er bij zijn met een met een stand!

In de grote hal kon de Vesta blustrainer live gedemonstreerd worden en ook allerlei andere materialen waren mee. De PPV-trainer en nieuwe Nebula elektronische blindmaskers kregen veel positieve aandacht.

Ook de nieuwe FireWare Incident Trainer (F.I.T.) trok veel belangstelling. Deze scenariotrainer is sinds de eerste presentatie tijdens de ERIC verder doorontwikkeld en nu geheel klaar voor het geven van trainingen. In de trainer wordt over drie kanten een omgeving geprojecteerd. Dit is bijvoorbeeld een werkplaats, het stadscentrum of een woonkamer. Hier vindt vervolgens een incident plaats. Zo kan onder andere zijn dat de personage een hartaanval of epileptische aanval krijgt, wordt aangereden of een hevige bloeding oploopt. Vervolgens is het aan de cursist om op de juiste wijze een melding te doen, het slachtoffer te helpen of stabiliseren en de ambulance broeders na afloop van de juiste informatie voorzien. Als slachtoffer wordt een oefenpop gebruikt. Zo heeft iedere cursist een eigen scenario.

Wij kijken terug op een geslaagde dag met veel interessante contacten.

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.