• Fire Experience Day 2018
  • Fire Experience Day 2018
  • Fire Experience Day 2018

Fire Experience Day 2018

De Fire Experience Day 2018 vond op 20 november plaats bij het Brandweer Opleiding en Training Centrum van de Koninklijke luchtmacht vliegbasis Woensdrecht. Op deze dag wordt alles op het gebied van brandweermaterialen uit de kast gehaald. FireWare is dan ook zeer blij dat zij een mooie plek hadden op deze beurs.

Demonstraties

Tijdens de Fire Experience Day 2018 werd in de grote hal de Vesta blustrainer live gedemonstreerd. Met de grote echte vlammen is de Vesta niet te missen. Maar de echte “experience” zat hem in de Nebula blindmaskers. Deze bril simuleert rook. Dit kan hele dikke rook zijn waardoor de drager van de bril niets meer ziet of juist wat lichtere rook zodat er een situatie met beginnende rook ontwikkeling geënsceneerd kan worden. Ook kan de bril verschillende standen door elkaar gebruiken. Vanuit Fireware richten we ons op het realistisch ervaren van een bepaalde geënsceneerde situatie. En vanuit deze gedachtegang is de bril ontwikkeld.

De FireWare Incident Trainer (F.I.T.)

Het goed voorbereiden van hulpverleners op de werkelijkheid is iets wat zeer belangrijk is. Je wilt in een training verschillende situaties kunnen oefen. Het was dan ook ontzettend gaaf om op de Fire Experience Day de nieuwe FireWare Incedent Trainer (F.I.T) Te kunnen demonstreren.

De nieuwe FireWare Incident Trainer (F.I.T.) trok veel belangstelling. Deze scenariotrainer is sinds de eerste presentatie tijdens de ERIC verder doorontwikkeld en nu geheel klaar voor het geven van trainingen. In de trainer wordt op 3 grote projectie schermen een omgeving geprojecteerd. Dit is bijvoorbeeld een werkplaats, het stadscentrum of een woonkamer. Hier vindt vervolgens een incident plaats. Zo kan onder andere zijn dat de personage een hartaanval of epileptische aanval krijgt, wordt aangereden of een hevige bloeding oploopt.

Vervolgens is het aan de cursist om op de juiste wijze een melding te doen, het slachtoffer te helpen of stabiliseren en de ambulance broeders na afloop van de juiste informatie voorzien. Als slachtoffer wordt een oefenpop gebruikt. Zo heeft iedere cursist een eigen scenario.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag met veel interessante contacten!

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.