Na de revisie van de stookruimtes had CCB groep een nieuwe uitdaging voor FireWare: “Ontwerp een oefenvoorziening waarbij cursisten zelfstandig met een slanghaspel kunnen oefenen”….. Een mooie uitdaging die FireWare met beide handen aangreep!

Jan Hemmers, de eigenaar van CCB groep, zag graag dat cursisten zelfstandig meer ervaring opdoen met de slanghaspel. Zelfstandig betekend dat het systeem ook zonder instructeur gebruikt moet kunnen worden. Echt vuur was dus geen optie. Maar hoe dit dan aan te pakken?

Als basis is er gekozen voor een Kliko. Door middel van waterdichte rook, geluid en lichteffecten wordt hier een veilige, gesimuleerde brandhaard in gecreëerd. Na ontbranding start de cursist met blussen. Indien er voldoende water op de brandhaard is gekomen, wordt dit geregistreerd door het systeem en de brandhaard uitgeschakeld.

De cursist kan vervolgens de slanghaspel weer oprollen waarna de oefening afgerond is. Na een instelbare tijd her-ontbrand de Kliko weer, waarna de volgende cursist ervaring kan opdoen. Dit her-ontbranden gebeurd volledig automatisch, waardoor de cursisten zelfstandig kunnen werken.

De Kliko zelf is een decorstuk. De simulatietechniek is ondergebracht in separate modules die later ook in andere objecten gebracht kunnen worden. Ideaal voor de toekomst!

Alle parameters van deze simulator zijn vrij programmeerbaar. Denk hierbij aan rook, geluid, vlameffect, benodigde hoeveelheid water op de brandhaard, her-ontbrandingscriteria, tijdsinstellingen, enz. Hierdoor is het mogelijk het trainingsprogramma zeer nauwkeurig aan te laten sluiten bij de wensen van opleider en cursist.

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.