BHV Simulator in 5 dagen voor RJ Safety & Security

“De samenwerking was heel goed en leerzaam”

Roy Minnen is verantwoordelijk voor de afdeling BHV-opleidingen binnen RJ Safety & Security. Met trots vertelt hij over de enorme groei die de afdeling doorgemaakt heeft sinds de komst van de simulator van FireWare. Maar niet alleen de geboekte opleidingen nemen toe, de simulator dient ook als showroom voor de alarminstallaties en dit maakt indruk op bezoekers.

Een compleet plaatje

“Cursisten schrikken zich rot! En een levensecht slachtoffer, én een vlam in de pan, én geur én geluid”, aldus Minnen. Dit complete plaatje was het idee dat tijdens de bouw van de simulator continu in de gaten werd gehouden. “Geur en gevoel geven net dat tikkie extra dat het realistisch maakt. Toen er nog geen Hot Panels voor in de deur waren, deden cursisten de deur altijd open. Je merkt dat de deurprocedure op de automatische piloot gaat en deur nog steeds geopend wordt.”

“Samen met FireWare hebben we bedacht dat de simulator de realiteit moet benaderen en dat het voor heel veel mensen van toepassing moet zijn. Zo heeft elke ruimte een grote range van moeilijkheidsgradaties.” Een goed voorbeeld is het scenario in de studentenkamer. Hier kan de bank in brand vliegen, maar er kan ook een scenario gedraaid worden met kortsluiting in de dvd-speler. “Soms zet ik geen van beide scenario’s aan. Er zit namelijk nog een deur in de woonkamer, dan oefenen we een doorverwijzing. Ik zet dan alleen de brand in de slaapkamer aan.” Minnen wisselt dit graag, zodat cursisten elke keer verrast worden. “Soms loopt de cursist zo de eerste ruimte in, want een collega heeft al verteld van de doorverwijzing. Maar als dan net dvd-speler kortsluiting maakt…”

5 dagen

Minnen heeft nauw samengewerkt met FireWare en daardoor veel geleerd tijdens de bouw van de simulator. Een scenario met een ziekenhuiskamer is technisch al helemaal ingeregeld, de aankleding kan hij intussen zelf. “De samenwerking was heel goed en leerzaam. We hebben de scenario’s in 5 dagen gebouwd!”

Naast de huidige simulator bevindt zich nog een grote hal. “Wie weet gaan we daar in de toekomst naar uitbreiden.” Minnen zal dan zeker de samenwerking met FireWare weer opzoeken. “Ze zijn bij FireWare erg gedreven en dat vind je terug in het resultaat en de mensen eromheen. Er zijn honderdduizend bedrijven die zeggen dat ze het kunnen, maar je moet het wel écht kunnen. Kwaliteit vind ik echt het belangrijkst en dat heb ik gevonden bij FireWare.”

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.