Meander Medisch Centrum in Amersfoort

Eén van de eerste oefeningen waar FireWare bij betrokken was, was een simulatie van een brand in een ziekenhuis. Dit ziekenhuis, Meander Medisch Centrum in Amersfoort was het decor van een grootschalige pelotons-inzet. De BHV organisatie zorgde ervoor dat een dialyse afdeling snel en efficiënt ontruimt wordt, terwijl het vuur steeds sneller om zich heen grijpt.

Er waren een aantal enscenerings-technische uitdagingen die overwonnen moesten worden:

  • Het ziekenhuis blijft tijdens de oefening gewoon in bedrijf. Er mag dus geen schade aan het pand en installaties  ontstaan.

  • Er zijn een groot aantal personen bij de oefening betrokken: beeldvorming is cruciaal zowel binnen als buiten

  • Een gedeelte van de ensceneringsmaterialen wordt geplaatst op het dak  van het ziekenhuis. Onder het dak bevind zich de afdeling radiologie. Er moet rekening gehouden worden met magnetische velden.


Deze Enscenering is in slechts 5 uur opgebouwd en 2 uur afgebroken.

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.