Maatwerk bij JE-BHV

De kracht van JE-BHV is volgens Jeroen Schinkel BHV op maat. “We werken met zelfontwikkelde lesstof en passen die per doelgroep aan. Een instelling die met daklozen en verslaafden werkt, wil graag dat haar BHV-ers voorbereid worden op ongevallen met vergiftiging of een overdosis drugs, dat kan bij ons.”

Bij theorie op maat hoort natuurlijk ook praktijk op maat. FireWare kende hij al van zijn eerdere baan. “Ik wilde eens wat anders dan de standaard ensceneringmaterialen. Via internet kwam ik bij FireWare terecht en dat klikte! Vooral vanwege de kijk op realistisch oefenen en het prikkelen van alle zintuigen sprak mij erg aan”.

Eind 2010 verhuisde JE-BHV naar een nieuw bedrijfspand. “Er was een kantoor en een grote hal. Het was een uitdaging om de wanden zo te plaatsen dat er ruimte was voor theorielokalen en een scenariotrainer. FireWare verzorgde een compact ontwerp dat toch ruim voldoende plaats bood voor alle wensen.”

Inmiddels zijn er twee theorielokalen, een entree met (oefen)balie en een scenariotrainer met zes oefenruimtes gerealiseerd. Op 50 vierkante meter is van alles geënsceneerd: van kortsluiting in een meterkast tot een keukenbrand. Schinkel: “De deuren in de trainer openen naar verschillende kanten, zodat cursisten de deurprocedure op allerlei manieren leren. De wanden zijn eenvoudig te verplaatsen. Dus als ik over een paar jaar toe ben aan iets nieuws, is dat zo gerealiseerd!”

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.