Cursisten krijgen nu wel een heel unieke beleving bij FireControl. In één van de twee scenariocabines zijn ze getuige van een ongeval…. Vervolgens worden ze uitgedaagd om adequaat te reageren.

Unieke ervaring
In de scenario-cabines wordt door middel van projectie, animatie, decor, magnetische wanden en geluids- en lichteffecten een realistische trainingsomgeving gecreëerd. De instructeur kan door middel van een iPad het scenario selecteren en eventueel ook beïnvloeden. Zo heeft elke cursist zijn eigen uitdaging! Met een druk op de knop wordt het slachtoffer bijvoorbeeld aangereden of komt hij met zijn vingers in een cirkelzaag terecht. Na het melden een ambulance laten komen? Ook dit is met de iPad een peulenschil. De licht- en geluidseffecten worden automatisch afgestemd op het scenario. Hier heeft de instructeur geen omkijken naar.

Spanningsboog
Elke cursist doorloopt een complete spanningsboog: van ongeval, naar handelen tot de overdracht aan de ambulance, alle fases tijdens een incident komen aan de orde. Door het grote aantal verschillende scenario’s, krijgt elke cursist zijn eigen trainingsbeleving. Naar keuze kan er gewerkt worden met een LOTUS slachtoffer of een reanimatiepop. Het personage in de animaties is overigens herkenbaar als de gebruikte reanimatiepop.

Meekijken
Vanuit de wachtruimte kunnen de overige cursisten door middel van een geavanceerd videosysteem meekijken met de handelingen in de scenariocabines. Uiteraard worden de beelden opgenomen voor een pakkende evaluatie. Door middel van een groot touchscreen en de FireSales Safety Library kunnen snel lessen opgeroepen worden, zodat de instructeur op maat toelichting kan geven.

Toekomstbestendig
De trainingsomgevingen kunnen makkelijk veranderd worden. Dit door de unieke combinatie van magneetwanden en projectie. Zo kan elk seizoen een andere omgeving gecreëerd worden. Dit kunnen binnen omgevingen zijn, maar ook scenario’s in de buitenlucht. Op dit moment is één cabine voorzien van een stedelijke omgeving en de ander cabine kan met de iPad omgeschakeld worden van kantooromgeving naar werkplaats.

Wilt u ook een unieke ervaring voor uw cursisten? FireWare helpt u graag met het creëren van uw unieke realistische trainingsomgeving. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.