Elektrospel voor brandpreventie

De rookcontainer met het elektrospel was begin 2014 een leuke creatieve uitdaging voor FireWare. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kwam bij FireWare met een oude rookcontainer met een keukentje en woonkamer erin en wat lenticulaire platen. Gevraagd werd een leuke oplossing voor de promotie van brandpreventie tijdens festiviteiten als markten en braderieën.

Voor de binnen- en buitenkant van de container maakte FireWare een fris nieuw ontwerp voor bestickering en een opknapbeurt. Aan de achterzijde werd een elektrospel gemaakt. Met speciale brandweerslangen moeten platen aan tekstvlakken gekoppeld worden. De platen zijn lenticulair. Dat wil zeggen dat er een andere afbeelding te zien is, als de kijkhoek verandert. Zo is er bijvoorbeeld een moeder aan het koken, terwijl de kinderen aan tafel spelen. Verander de kijkhoek en u ziet een vlam in de pan en een verschrikte moeder. Het is aan voorbijgaande kinderen (of volwassenen) om de plaat te koppelen aan de juiste omschrijving van de situatie. Auke Raaff is enthousiast over het spel: “Door het elektrospel is de voorlichting actiever geworden, meer van deze tijd.”

Raaff licht ook toe waarom Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor FireWare koos met dit project: “We zijn de samenwerking aangegaan, vanwege de realistische weergave van mogelijkheden binnen ons budget en omdat FireWare aanvoelde waar bij ons de prioriteit lag. En vooral vanwege de enorme creativiteit en het enthousiasme!”

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.