“We willen graag een unieke mobiele oplossing om verschillende veiligheidstrainingen bij onze klanten op locatie te verzorgen” Met deze vraag kwamen Daan Castelein en Sam Verschelde van Alert! Opleidingen uit België naar FireWare toe. Ze hadden hun net aangeschafte aanhangwagen mee. Na een mooie dag brainstormen bij FireWare, proefjes doen en zaken uit proberen kwam er een unieke oplossingsrichting boven borrelen.


FireWare mocht een concept uitwerken dat binnen het budget viel en binnen 2 maanden te realiseren was. Natuurlijk grepen we die uitdaging met twee handen aan. In een super strakke samenwerking is er in die zomermaanden veel gebeurd: Het resultaat: Een concept waarbij er op locatie bij de klant diverse oefenomgevingen gecreëerd kunnen worden, passend bij de verschillende lesdoelen.


De set bestaat uit 6 dichte wandelementen en 4 deurelementen. Door deze te verrijden kunnen er verschillende ruimtes gemaakt worden. Deze ruimtes kunnen half open zijn, om zo goed frontaal les te kunnen geven, maar ook een netwerk met complexe ruimtes vormen om zo scenario training te kunnen doen. De kans “objectverzadiging” of “objectmoeheid” wordt zo tot een minimum beperkt.


Naast de wanden is er een transportsysteem voorzien voor de standaard maat kratten waar de FireWare oefenmaterialen allemaal in vervoerd worden. Zo is alles netjes transportabel. Er is een ontruimingsalarm dat bediend kan worden, er kunnen oefenblussers ingezet worden ( die door het Neptune vulsysteem op locatie zelf te vullen zijn) en uiteraard is er een slanghaspel. En afhankelijk hoe de wanden neergezet worden kan ook de complexiteit van het gebruik van een slanghaspel langs verschillende hoeken beoefend worden.  Het geheel kan autonoom, op accu, werken. Dit door de inzet van de soundbox voor de geluidseffecten, de Cirrus rookmachine en de Vesta voor de vlameffecten. Op die manier wordt elk zintuig geprikkeld!


Als FireWare team zijn we trots op het eindresultaat en de constructieve, positieve samenwerking met ALERT!. Wij wensen hun dan ook heel veel lesplezier en mooie leermomenten voor hun cursisten toe. Meer weten over ALERT! Kijk dan eens op hun website: www.alert-opleidingen.be

 

 

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.