Een nieuwe simulator voor Preventief

Op 30 Oktober 2015 is tijdens een spectaculaire open dag de nieuwe oefenvoorziening van Preventief in gebruik genomen. Dit leuke familiebedrijf uit Hedel heeft nu de beschikking over een dubbele brander ruimte en 4 scenarioplaatsen.

FireWare mocht het ontwerp en begeleiding  voor Preventief verzorgen. Daarnaast leverde FireWare de aansturing en diverse effecten. Dit project was een typisch voorbeeld van waar echt samenwerken toe leidt. Door te sparren ontstond er een mooi basisontwerp, waar preventief vervolgens zelf detailinvulling aan kon geven. Wendy van preventief had een briljant idee met verwisselbare magneetwanden. Dit idee is inmiddels ook in andere simulatoren toegepast!

Wat opvalt is de mooie, ruimtelijke indeling. Een van de randvoorwaarden voor Preventief is dat cursisten niet op elkaar gedrukt staan tijdens een oefening. Maar dat de oefeningen in een luxe, frisse omgeving uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard ook nog realistisch en veilig!

De stookruimtes zijn voorzien van CO, temperatuur en LEL detectie. De lucht wordt veelvuldig ververst. De deuren kunnen verwarmd worden om ook de deurprocedure te beoefenen. De scenarioplaatsen zijn voorzien van moderne mediaspelers voor realistische geluidseffecten, vlamsimulatie-elementen en rookmachines.
Duurzaamheid is een belangrijk thema in de ontwerpen van FireWare. Zo is er onder andere voor gekozen om de opzetstukken van het bestaande brander systeem te hergebruiken op de nieuwe VESTA branders. Dit leverde een enorme kosten- en materiaalbesparing op.

Door de flexibele indeling is Preventief in staat elk jaar de scenario’s aan te passen. Zo hebben cursisten jarenlang nieuwe uitdagingen en dilemma’s tijdens hun training. De bediening van de stookruimte vindt plaats door middel van een touchscreen. De userinterface is speciaal in de huisstijl van preventief vormgegeven. De scenarioplaatsen worden bediend door vrij programmeerbare panelen. Zo kunnen de functies van de knoppen elk jaar opnieuw aangepast worden aan het scenario.

Vanuit FireWare kijken we terug op een enorm geslaagd project. We willen Preventief dan ook hartelijk bedanken voor de leuke, creatieve, uitdagende en inspirerende samenwerking!

 

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.