Het kan u bijna niet ontgaan zijn: Escape rooms zijn in. In een escape room word je letterlijk opgesloten. In de ruimte zijn tal van aanwijzingen te vinden om een code te kraken. Met deze code is het mogelijk om te ontsnappen.... Maar naast spannend, kan een escape room ook extreem leerzaam zijn! Wat nu als je een escape room kunt gebruiken tijdens een BHV training?

FireWare realiseerde samen met Intertraining de eerste BHV escape room! In 4 volledig interactieve ruimtes worden de cursisten blootgesteld aan raadsels over brand, levensreddend handelen, communicatie en ontruiming. Beleving staat hierbij centraal. Eén ding kunnen we u beloven: Saai en makkelijk is het zeker niet! In de ruimtes kunnen de cursisten op zoek gaan naar de juiste antwoorden en zo de code kraken om te ontsnappen. Met deze escape room wordt er door Intertraining een totaal nieuwe dimensie gegeven aan het BHV-onderwijs in Nederland.

Uniek aan het ontwerpproces is dat de bestaande klanten van Intertraining al een idee kregen over de escape room door middel van conceptfilmpjes. De feedback hiervan is gebruikt om het ontwerp gedurende het realisatieproces verder aan te passen aan de doelgroep. Een werkwijze die voor alle partijen goed bevallen is!

Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde FireWare een escape room controller. Dit hart van de installatie zorgt voor de volledige aansturing en monitoring van de 4 gekoppelde ruimtes. De instructeur kan de gehele installatie met een Ipad bedienen. Elke ruimte is voorzien van camera's waarop de handelingen van de cursisten te volgen zijn. Duurt het te lang? Dan kan de instructeur tips geven die op monitoren in de ruimtes te zien zijn.

De beleving wordt gecreëerd door tal van special effects, licht- en geluidseffecten en projecties. De installatie heeft twee standen: een cursus stand, waarbij de nadruk wordt gelegd op de didactische aspecten en een escape room stand waarbij de installatie werkt als een meer traditionele escape room. Bijvoorbeeld voor teambuildingstoepassingen.

In de brandruimte worden de onderwerpen behandeld die betrekking hebben op dit deel van de BHV cursus. De werking van rookmelders, brandklassen, CO en blusmiddelen komen aan de orde. Door middel van touchscreens, knopjes en speakers is uiteindelijk de code te kraken om in de volgende ruimte te kunnen komen.

Deze volgende ruimte behandelt de aspecten van het levensreddend handelen. Met projecties op poppen worden diverse verwondingen gesimuleerd. De cursist wordt uitgedaagd de juiste antwoorden te geven. Dit allemaal binnen de gestelde tijd…

In de communicatieruimte wordt de cursist geconfronteerd met veel informatie. Hier moeten de juiste gegevens uit gehaald worden om de communicatie vraagstukken voor een BHV-er goed te kunnen beantwoorden.

De laatste ruimte gaat over ontruiming. Als een Godzilla kijkt de cursist in een brandend gebouw. Door de puzzels goed op te lossen kan het gebouw ontruimd worden. Hierna kan de cursist daadwerkelijk ontsnappen uit de escape room!

Meer weten over Intertraining?: www.intertraining.nl

Meer weten over de geschiedenis van escape rooms? Kijk dan eens op wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Escape_room

Wilt u ook een didactische escape room? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

 

 

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.