BHV-unit voor ACM in Den Haag

ACM Opleidingen was op zoek naar een semi-mobiele opleidingsmogelijkheid voor de BHV –trainingen. Met dit vraagstuk benaderde Aart Bosmans FireWare.  Mobiel, modulair en koppelbaar waren de sleutelwoorden van het Programma van Eisen. Uiteindelijk is gekozen voor een systeem van units die eenvoudig aan elkaar te schakelen zijn.

De units hebben onder leiding van FireWare een complete metamorfose ondergaan. Ze zijn hittebestendig, voorzien van gas-bewaking, water afvoer enz. De units zijn visueel zeer aantrekkelijk en makkelijk te onderhouden. Heeft een blustrainer bijvoorbeeld onderhoud nodig, dan wordt deze eenvoudig tijdelijk uitgewisseld met een ander exemplaar. Bediening door de instructeur is eenvoudig met de robuuste afstandbediening.

Licht- geluid- en rookeffecten maken de oefenbeleving intens. De slimme inrichting maakt het mogelijk om relatief eenvoudig van scenario te wisselen. De combinatie van simulatie en echt vuur effecten maakt het oefenen zeer effectief.

In Den Haag werd de eerste oefenunit opgeleverd. De scenario’s spelen zich af in een keuken en in een opslagruimte voor afval en schoonmaakmiddelen.

 

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.