BHV-scenario’s bij Fire Control

Dennis Westgeest van Fire Control wilde graag een labyrint bouwen met realistische brandsimulatie. Op zoek naar een partner om dit te realiseren kwam Westgeest bij FireWare uit. De ideeën die hij had, konden perfect gerealiseerd worden met de middelen van FireWare.

Sinds januari 2009 heeft Fire Control een zeer geavanceerde BHV-simulator op basis van gesimuleerd vuur. Westgeest loopt met gepaste trots door de zestien verschillende  ruimtes en vertelt tevreden te zijn met FireWare: “Samen met zo’n sparringpartner komt je tot iets unieks!” De partijen brainstormden over een scala aan inrichtingen. FireWare ontwierp vervolgens de indeling en daarna werd alles ingericht.

Door de diversiteit van de ruimtes kunnen allerlei BHV-procedures worden geoefend. Er is een keuken waar een brand woedt tussen wasmachine en keukenblok, een slaapkamer met een brandend bed, een ziekenhuiszaal met patiënten die in paniek zijn en vanuit een lift klinkt hulpgeroep. Ook een afvalopslag, een kantoor en een werkplaats ontbreken niet. Met deze proceduretrainer kan het bedrijf maatwerk leveren.

Uitgekeken raken de BHV-ers nooit, ook niet na meerdere herhalingscursussen. Westgeest: “Nu hebben we een tiental scenario’s, deze kunnen we op elk gewenst moment wijzigen. Daardoor komt er weer een totaal andere uitdaging. Dit gebeurt sowieso elk jaar tijdens de zomerstop.”

De scenario’s worden aangestuurd vanaf één plek. FireWare installeerde een eenvoudig te bedienen touchscreen waarmee de opleider coördineert wanneer welke ramp in scène wordt gezet. Het is ook mogelijk om in de scenarioruimtes op een lichtschakelaar te drukken: één druk op de knop zet het scenario in die ruimte aan of uit. Hierdoor kunnen groepen gelijktijdig trainen.

Fire Control liet overal camera’s installeren. Cursisten kunnen daardoor zonder docent de ruimtes in. Ze zijn verstaanbaar door een microfoon en hun handelingen zijn te volgen vanuit de ‘televisie’-ruimte. De docent krijgt zo een compleet beeld en de overige cursisten kunnen bekijken hoe hun medecursisten het doen. Westgeest: “Zo leren ze niet alleen van hun eigen oefening maar ook van elkaar.”

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.