4 oefenbanen voor BHV bij Medi-Select

“Alles is volgens planning gegaan”

4 banen met aan het einde een deur. Welk gevaar er achter de deur schuilt is onbekend, de BHV’er moet direct handelen naar wat hij ziet. FireWare realiseerde een vernieuwend concept bij Medi-Select in Haarlem. 4 scenario’s die tegelijkertijd draaien, naast elkaar. Komt u in een kopieerruimte? Staat er een container of cv-ketel in brand? Of loopt u in de vonken van een serverkast waar het misgaat?

“Het idee van de 4 banen ontstond bij wijze van spreken midden in de nacht”, vertelt medeoprichter van Medi-Select Peppino Roest. “Als je de evaluatieformulieren leest, zie je dat mensen het vervelend vinden om te wachten. Als je met z’n twaalven op de gang staat en er doen er drie een scenario, dan doet de rest niks.”

Met 4 oefenbanen kunnen alle cursisten tegelijk aan de slag. Alle drie per groep hebben een taak: benaderen, hulp bieden en de laatste is back-up, drukt op de alarmknop en geeft het blusmiddel aan. Elke ronde wordt gewisseld van taak en na twintig minuten is iedereen competent.

“Hoe staat iets in de brand, waar rookt het en waar knettert het? Die beleving heeft FireWare erin gebracht”, vertelt Roest. Alles is getekend en gerealiseerd in augustus en in september werd het oefencentrum al dagelijks gebruikt. “Alles is volgens planning gegaan.” Vooral de kijk op gesimuleerd vuur bracht Roest bij FireWare: “Het is fake, het is Hollywood.”

Op de nieuwe ruimte krijgt hij veel positieve reacties. “De klant ziet dat je investeert. Cursisten zien dat er nieuwe dingen zijn, zo houd je je klanten.”

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.