CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare workshops uit de pen van KWK: “spelenderwijs wordt het beste resultaat bereikt”

07 januari 2020

Bij FireWare begeleiden we al jaren creatieve workshops waarmee we de volle aandacht van deelnemers weten te grijpen én vast te houden. Op een leuke manier leren we elkaar zo beter kennen en komen we samen tot oplossingen. In de afgelopen maanden hebben we een aantal van deze workshops mogen begeleiden in samenwerking met KWK Huisvestingsregisseurs. In hun eigen magazine “De Regisseur” reflecteert Anke Neecke op de uitkomsten.

Volledige betrokkenheid

Je kent ze vast, de eindeloze vergaderingen en brainstormsessies waar steeds dezelfde personen aan het woord zijn en de uitkomst al van te voren uitgeschreven kan worden. Wij omschrijven dit soort bijeenkomsten als een “Lean Backward Meeting”. FireWare begeleid workshops liever met een “Lean Forward Meeting”. Elke deelnemer is 100% van de tijd 100% betrokken. Zo draagt iedereen bij met zijn of haar ideeën, inzichten, meningen en oplossingen. De collectieve kennis van de groep wordt optimaal benut!

Spelen onder werktijd

Samen met KWK hebben we verschillende creatieve bijeenkomsten begeleid. Zo hebben we de Lego Serious Play methode ingezet voor een serie workshops in het kader van een nieuw hoofdkantoor van Brandweer Brabant-Noord. Bij Lego Serious Play stelt onze gecertificeerde facilitator de deelnemers een serie goed voorbereide vragen. Op basis van deze vragen bouwen de deelnemers een driedimensionaal model van Lego steentjes. Dit model wordt vervolgens in de groep toegelicht. Een waanzinnig leuke methode voor brainstorms, teambuilding, strategieontwikkeling, conflicthantering, procesoptimalisatie en nog veel meer!

Voor een nieuw oefencentrum voor Brandweer Haaglanden hebben wij de brandweermannen geconfronteerd met een hele andere uitdaging: bouw je eigen centrum met een selectie kartonnen kubussen. Nadat de bouwwerken waren toegelicht is met de hele groep één gezamenlijk bouwwerk gecreëerd. In het interview met Anke Neecke lees je meer over de creatieve bijeenkomsten bij KWK.

Samen spelen?

Wil je meer weten over onze workshop methodes en ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe Lego als middel gebruikt kan worden om antwoorden op jouw vragen binnen het bedrijf te geven? Kijk dan snel op onze website! Voor de volledige uitgave van “De Regisseur”, klik hier.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent