CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare verzorgt eerste ensceneringscursus in het midden oosten voor Dubai Civil Defence

10 april 2017
Ensceneringscursus Midden Oosten Dubai Civil Defence 2
Ensceneringscursus Midden Oosten Dubai Civil Defence 3
Ensceneringscursus Midden Oosten Dubai Civil Defence

Steeds meer brandweerkorpsen zien het belang van een ensceneringstraining in. Er wordt namelijk veel geld uitgegeven aan oefenmaterialen, maar uiteindelijk draait het erom wat je er mee doet! Een goede ensceneringstraining zorgt ervoor dat een instructeur het maximale uit zijn of haar lessen kan halen.

Binnen Nederland zijn de ensceneringstrainingen van FireWare populair. In het Midden-Oosten is het opleiden van instructeurs op dit specifieke onderdeel nieuw. Dubai Civil Defence heeft de primeur!  Op 29 maart 2017 mochten we de eerste training op hun uitgebreide trainingscentrum verzorgen. 6 Medewerkers van de oefenfaciliteit werden meegenomen in de wondere wereld van onder andere vlamsimulatie en CBRNe ensceneringen.

Dubai is een multiculturele samenleving met meer dan 200 nationaliteiten. De diversiteit op het opleidingscentrum is dan ook groot. Per dag worden er ca. 400 cursisten opgeleid. Dit voor zowel brandweer als voor de basis veiligheidscursussen (een soort BHV). Dit maakt het een enorm interessante leeromgeving. De wens om een realistische enscenering binnen een korte tijd te kunnen realiseren is universeel. Het is erg inspirerend om in zo’n omgeving met ensceneren bezig te zijn!

Een bezoek aan hun website is de moeite waard: http://www.ecda.ae/

Ook interesse in een ensceneringstraining? Lees dan hier meer over het trainingsprogramma, of neem contact met ons op!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent