CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Fire Experience Day 2018

28 november 2018

Dinsdag 20 november vond bij het Brandweer Opleiding en Training Centrum van de Koninklijke luchtmacht vliegbasis Woensdrecht de Fire Experience Day plaats. Er was van alles op het gebied van brandweermaterialen te zien en er vonden lezingen plaats. FireWare mocht er bij zijn met een stand!

Demonstratie

In de grote hal kon de FireWare Vesta blustrainer live gedemonstreerd worden en ook allerlei andere materialen waren mee. De PPV-trainer en nieuwe Nebula elektronische blindmaskers kregen veel positieve aandacht.

Ook de nieuwe FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.I.T.) trok veel belangstelling. Deze scenariotrainer is sinds de eerste presentatie tijdens de ERIC verder doorontwikkeld en nu geheel klaar voor het geven van trainingen. In de trainer wordt over drie kanten een omgeving geprojecteerd. Dit is bijvoorbeeld een werkplaats, het stadscentrum of een woonkamer. Hier vindt vervolgens een incident plaats. Zo kan onder andere zijn dat de personage een hartaanval of epileptische aanval krijgt, wordt aangereden of een hevige bloeding oploopt. Vervolgens is het aan de cursist om op de juiste wijze een melding te doen, het slachtoffer te helpen of stabiliseren en de ambulance broeders na afloop van de juiste informatie voorzien. Als slachtoffer wordt een oefenpop gebruikt. Zo heeft iedere cursist een eigen scenario.

Wij kijken terug op een geslaagde dag met veel interessante contacten!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent