CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De eerste demo in Nederland van de Ruth Lee Advanced Water Rescue Manikin is een feit!

24 oktober 2023

FireWare gaat het water in! Samen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (de KNRM) is de nieuwste oefenpop van Ruth Lee aan de eerste oefening in Nederland onderworpen. Met deze oefening wordt er een nieuwe stap gezet in het écht realistisch simuleren van slachtoffers met een verminderd bewustzijn in de nautische sector!

De Advanced Water Rescue Manikin

De Advanced Water Rescue Manikin van Ruth Lee geeft door zijn hyperrealistische uiterlijk én drijfvermogen ontelbare mogelijkheden om diverse oefeningen uit te voeren. Deze oefeningen bevatten onder andere het intuberen van de oefenpop en reanimatie. Daarnaast geven het simuleren van zowel de droge-, als de natte verdrinking en het laten schuimbekken van de Advanced Water Rescue Manikin extra mogelijkheden tot het zo realistisch mogelijk ensceneren van een drenkeling.

Na overleg met KNRM-station Medemblik, heeft FireWare de Advanced Water Rescue Manikin kunnen demonstreren tijdens een oefenavond. En hoe kun je dat dan beter doen dan met een serie praktijkoefeningen?

Een duik in het realisme

De redders hebben de oefenpop te water gelaten, geborgd en gereanimeerd. Na flink gezweet en geploegd te hebben, gaven de vrijwilligers de nodige feedback en reflectie om te kijken hoe dergelijke realistische oefenpoppen een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan het vakbekwaam worden én blijven binnen de KNRM. Maar dat deze mate van realisme een toegevoegde waarde heeft staat voor iedereen als een paal boven water!

Onze dank gaat uit naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij die FireWare de kans hebben geboden om de Advanced Water Rescue Manikin voor het eerst in actie te laten komen.

Naast de gave foto's hebben we ook een impressievideo van deze leerzame oefenavond waarbij onze band met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een nieuw niveau heeft bereikt!

Bekijk de video

Wil je graag meer informatie over de Advanced Water Rescue Manikin en de andere waterredding oefenpoppen van FireWare? Klik dan hier.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent