CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Een kijkje achter de schermen bij de Technische Dienst van FireWare

28 september 2020

We kunnen ons best voorstellen dat het werk achter onze schermen wel eens ondergesneeuwd raakt. Via onze communicatie delen we allerlei in het oog springende oplossingen die hulpverleners in staat stellen om zo realistisch mogelijk te oefenen. Maar, wat komt er technisch gezien allemaal bij kijken voordat we deze mooie oefenoplossingen kunnen realiseren? En wat speelt er zich bij ons af voordat jouw oefenmateriaal gebruiksklaar op de mat wordt bezorgd? Om goed antwoord te geven op deze vragen nemen we je mee in de keuken, of eigenlijk de werkplaats, van onze Technische Dienst.

Technisch deskundig

Is de Technische Dienst van een organisatie saai en eentonig? Bij FireWare in ieder geval zeker niet! Assemblages, onderhoud, logistiek, ondersteunen bij beursopbouw en gave projecten: dat is waar onze technische collega’s zich mee bezig houden.

Het assembleren van oefenmateriaal gebeurt volledig intern, in onze eigen werkplaats. Daarbij is het ene product natuurlijk net wat ingewikkelder dan het andere product. Neem bijvoorbeeld onze Incident Server en Incident Client. Als je onder de “motorkap” kijkt, zie je niets anders dan draden. Onze Technische Dienst weet echter precies hoe het met deze draden zit en krijgen het oefenmateriaal veilig en goed aan de praat!

Grote projecten

Naast het logistieke proces en de assemblage en het onderhoud van oefenmateriaal voor de verkoop, is onze Technische Dienst nauw betrokken bij de processen van onze verhuurafdeling. Bij grote projecten waar een beroep wordt gedaan op onze verhuurvloot, bijvoorbeeld bij tunneloefeningen, wordt meegedacht aan het zo realistisch mogelijk kunnen neerzetten van het scenario. Daarnaast bereidt onze technische dienst grote projecten zoveel mogelijk intern al voor, zodat ensceneringen op locatie zo snel mogelijk opgebouwd kunnen worden.

Bij de realisatie van nieuwe opleidingsconcepten kunnen we steeds weer bouwen op de skills van ons technische team. Denk aan het zorgdragen voor de lichteffecten van een trainingsbeleving of het maken van decorstukken voor een didactische escape room. Maar ook in ons eigen pand worden de (rechter-)handen regelmatig uit de mouwen gestoken. En dat heeft bijvoorbeeld geresulteerd in onze gave nieuwe studio!

Onderhoud en reparatie

Uit veiligheidsoogpunt moeten oefenmaterialen met elektrische componenten periodiek NEN-3140 gekeurd worden. Met een meetinstrument meten we dan bijvoorbeeld of de stekkers technisch nog in orde zijn. Ook op locatie wordt onderhoud verricht, bijvoorbeeld bij gerealiseerde opleidingscentra. Zo kan de eigenaar uitgaan van een veilig en goedwerkend concept!

Technische vraag?

Bij de Technische Dienst is geen dag hetzelfde. Dit zorgt voor een fijne afwisseling en mooie uitdagingen. Heb je een brandende vraag voor ons technische team? Stel ze per mail via info@fireware.nl of pak de telefoon en bel 0882526000. We helpen graag!

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent