CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Dealerdagen FireWare 2018

29 januari 2018

Inspirerend samenwerken: dat is één van de belangrijkste kernwaarden van FireWare. Om hier invulling aan te geven organiseerde FireWare afgelopen week de dealerdagen: 17 mensen uit 8 landen kwamen samen in Wieringerwerf om van elkaar te leren en geïnspireerd te raken!

Centraal stond de vraag: Hoe kunnen we hulpverleners overal ter wereld beter helpen vakbekwaam te worden en te blijven? De eerste dag hebben we een groot aantal projecten uit het projectportfolio besproken. Brandweer Fryslân zorgde er zelfs voor dat de Kameleonrace live te zien was voor alle deelnemers.

KNRM

De BBQ die gepland was voor de dinsdagavond viel een klein beetje in het water. Maar door het improvisatietalent van kok Erwin van Klipper Succes was er een voortreffelijke maaltijd. Na het diner werden de deelnemers rondgeleid door het reddingsstation van de KNRM in Medemblik. Voor de liefhebbers was er ook de mogelijkheid om een tochtje te maken op het IJsselmeer. De informatie die de deelnemers deze avond kregen was hard nodig: De volgende avondopdracht was namelijk het uitzetten van een echte oefening voor de KNRM en brandweer Medemblik…

Ensceneringstraining

Op woensdag was er een gedegen ensceneringstraining. Zo werden de dealers bijgeschoold in het gebruik van de spiksplinter nieuwe PANDORA, de PHOENIX en de FIRESPOT. In de avond is het geleerde gelijk in de praktijk gebracht door het ensceneren van 4 mooie inzetten voor de KNRM en brandweer Medemblik op gebied van scheepsbrandbestrijding. De avond is afgesloten met het doneren van een mooie MOB oefenpop voor de KNRM. We weten zeker dat dit de KNRM gaat helpen in het vakbekwaam worden en blijven!

Laatste dag

De laatste dag stond in het teken van de toekomst en de ontwikkeling van onze dealers. Samen zeilen op het IJsselmeer om elkaar nog beter te leren kennen. Dan voor anker gaan en samen een Lego® Serious Play® workshop volgen: Met weer fantastische nieuwe inzichten!

Wij kijken terug op een paar fantastische, inspirerende dagen. We zijn dankbaar voor alle hulp die we gehad hebben: van Regatta Centre Medemblik, RV Hollandia, Brandweer Medemblik, KNRM Medemblik, het hele team van FireWare, Roger Schoenmakers, de bemanning van de Succes, Brandweer Fryslân, maar ook alle dealers die de moeite hebben genomen om naar Wieringerwerf te komen…

Volgend jaar weer?

Bekijk de video

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent