Ontwikkeling FireWare Interactive Incident Trainer

Ontwikkeling FireWare Interactive Incident Trainer

Donderdag 20 december was een bijzondere dag op ons kantoor. Onze brainstormruimte deed nog een laatste keer dienst voor haar geplande verbouwing begin 2019, en hoe! Delegaties van RBOC Fort Markenbinnen, Intertraining, Preventief, en Ready2Rescue schoven bij ons aan tafel om verdere stappen te zetten in de ontwikkeling van de FireWare Interactive Incident Trainer. Met de F.I.I.T. hebben zij al een grote hoeveelheid BHV-cursisten en hulpdiensten een unieke trainingsbeleving kunnen bieden.

Interactieve Incident Trainer

In de FireWare Interactive Incident Trainer zijn cursisten getuige van een gesimuleerd ongeval. Vervolgens worden ze uitgedaagd om hier adequaat op te reageren. De cabine simuleert een realistische trainingsomgeving met behulp van projectie, animatie, decor, licht- en geluidseffecten. Instructeurs selecteren en beïnvloeden scenario’s door middel van een iPad of smartphone. Met één druk op de knop ontstaat bijvoorbeeld het scenario van een aanrijding. Maar ook een ongeval in een werkplaats realiseer je in een handomdraai. Hoe reageert de cursist? Belt hij een ambulance? Opnieuw hoeft de instructeur enkel op een knop te drukken en de ambulance komt ter plaatse. De cursist kan nu de interactie aangaan met de hulpdienst. Ook dit is met de iPad een peulenschil. De licht- en geluidseffecten van de cabine worden automatisch afgestemd op het scenario. Hier heeft de instructeur dus verder geen omkijken naar.

Nieuwe ontwikkelingen

Na een goede kop koffie lieten we met gepaste trots de nieuwste ontwikkelingen van de FireWare Interactive Incident Trainer zien aan ons bezoek. Een aantal scenario’s, zoals diverse ongevallen in een keuken en een magazijn, waren nieuw geprogrammeerd. Daarnaast waren de functionaliteiten en interactiemogelijkheden binnen de scenario’s uitgebreid. Door onze gebruikers te betrekken in het ontwikkelproces van de oefenmaterialen kunnen wij maatwerk leveren!

Maatwerk als leidraad

Opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen werd vertegenwoordigd door Desirée Maassen en Jurjen de Lange. Hun trainingscentrum bevindt zich in een gerenoveerd fort dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dat vroeg om maatwerk bij de installatie van onze projectiecabine.

Brede toepassingen

Marloes Kempers en haar vader Hans sloten uit naam van Intertraining bij het gezelschap aan. De expertise van Intertraining richt zich voornamelijk op brandbeveiliging en bedrijfshulpverlening. Om een realistische trainingsomgeving te kunnen bieden, namen ook zij de Interactive Incident Trainer in gebruik.

Het team van Preventief was met Stefan Verhoeven en Wendy Kluft al vroeg uit de veren. Hun adviescentrum en opleidingsinstituut bevindt zich in Gelderland. Dat belette ze niet om de scenarioruimte van FireWare al als één van de eersten in gebruik te nemen. We zijn blij dat jullie tot op heden zo positief verrast zijn over alle ontwikkelingen!

Robin Lamslag van Ready2Rescue maakte ons gezelschap compleet. Ready2Rescue levert oefenmaterialen en ondersteuning op het gebied van levensreddend handelen, eerste hulp en reanimatie. Omdat een reanimatiepop een extra dimensie toevoegt aan de oefenbeleving van de F.I.I.T verwachten we nog veel van onze samenwerking in 2019.

Aanknopingspunten voor doorontwikkeling

Het bezoek van onze partners was zeer geslaagd. Hun visie op de doorontwikkeling van de cabine heeft ons bruikbare aanknopingspunten opgeleverd. Zo hebben we een brandscenario in de pipeline en willen we graag stappen maken op het gebied van cameraverdieping. Ook voor vernieuwende interactie hebben we goede ideeën opgedaan. We kunnen aan de slag!

Interactive Incident Trainer iets voor jou?

Tijdens een gezellige gezamenlijke lunch waar onze eigen Frans flink zijn best op had gedaan, konden we een nadere blik werpen op de toekomst. We willen alle aanwezigen bedanken voor hun tijd en inzet tijdens de sessie en werken met een positief gevoel door aan verdere ontwikkelingen van de F.I.I.T. Ben je benieuwd wat de Interactive Incident Trainer voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat of voor een showroombezoek. Zo kun je de FireWare Interactive Incident Trainer live bekijken!

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.