• FireWare op de Hobrand demodag
  • FireWare op de Hobrand demodag
  • FireWare op de Hobrand demodag
  • FireWare op de Hobrand demodag

FireWare op de Hobrand demodag

Op donderdag 1 november vond een demodag plaats in het Trainingscentrum Delta Safety in Rotterdam. Uit de praktijk is gebleken dat de brandweer en industrie behoefte hebben om oefenproducten te ervaren en te vergelijken, voordat men tot aanschaf overgaat. Daarom had onze dealer Hobrand Algebra de FireWare ensceneringsspecialisten en -technici uitgenodigd om onze oefenmaterialen te komen demonstreren. We stuurden onze collega’s Merijn en Stefan op pad om bezoekers van de beurs kennis te laten maken met de FireWare oefenmaterialen.

Workshop ensceneren

Tijdens een georganiseerde workshop ensceneren van Merijn en Stefan konden bezoekers de ensceneringsmaterialen van FireWare van dichtbij ervaren. Zo trok de FireWare Vesta meteen veel aandacht door er onder andere een prullenbakbrand, vetbrand en gasbrand in een handomdraai mee in scène te zetten met echte vlammen. Maar ook blusoefeningen zonder gebruik van echt vuur werden gedemonstreerd met de Silkflame. Om het realisme van de oefeningen kracht bij te zetten, werden onze aanwezige rookmachines ingezet. Bezoekers van onze demostand konden alle zintuiglijke aspecten van een geënsceneerde brand ervaren door middel van onze geluids- en geuroefenmaterialen.

Er was ook veel aandacht voor de Mini PPV trainer. Met de PPV trainer kan de werkwijze rond overdrukventilatie gedemonstreerd worden in een doorzichtig huisje. Daarnaast kan je hiermee experimenteren met repressieve ventilatie, omdat luchtstroming naar wens kan worden rondgesluisd over de verschillende verdiepingen.

Doel bereikt

Het goed voorbereiden van hulpverleners op de werkelijkheid is zeer belangrijk. Je wilt in een training verschillende situaties kunnen oefenen. Het was dan ook ontzettend gaaf om bezoekers te laten experimenteren met onze oefenmaterialen. We kijken terug op een succesvolle demodag. Onze workshop FireWare enscenering werd daarnaast goed ontvangen, zo bleek uit een enquête. Twee derde van de respondenten beoordeelde de workshop als ‘goed’. Niemand vond de demonstraties onvoldoende toereikend. Bedankt voor jullie bezoek aan onze stand!

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.