CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Cursus onderhoud oefenmaterialen voor Veiligheidsregio Limburg-Noord

26 september 2018

Hoeveel gemak zou het geven als een Veiligheidsregio in staat is zelf zijn oefenmaterialen te onderhouden en te repareren? En dit ook nog volgens de hoogst mogelijke standaarden te doen? FireWare denkt heel veel!

Daarom waren vandaag Monique Claessens, Peter Rachmat en Nick van der Aa van Veiligheidsregio Limburg-Noord bij FireWare op bezoek voor een cursus onderhoud en reparatie van oefenmaterialen. Onder begeleiding van de ervaren technici van FireWare werden verschillende storingen aan verschillende machines van de regio opgelost. Een mooie bijkomstigheid van de cursus was het inzicht in elkaars problematiek: welke problemen heeft een gebruiker bij het uitvallen van materialen en welke problemen heeft een fabrikant op het moment dat er een machine binnenkomt met alleen de tekst: “is stuk”….

Inspirerend samenwerken

Met pragmatisch denken, wederzijds vertrouwen, basis technisch inzicht en een gezonde dosis boerenverstand zijn de grootste uitdagingen makkelijk te overwinnen: Dát is inspirerend samenwerken! De meest voorkomende reparaties kunnen vanaf nu door de Veiligheidsregio zelf uitgevoerd worden. En wellicht belangrijker: de meest voorkomende storingen voorkomen. Dit spaart over en weer veel logistieke kosten, ergernis en downtime van machines. En de onderdelen, die worden gewoon toegestuurd. Komt de regio er even niet uit, dan staan de technici van FireWare klaar als backup. Lekker laagdrempelig en super efficiënt.

Ook wordt het met deze vorm van samenwerking veel makkelijker om goede ideeën uit te wisselen en producten te innoveren. Kortom betere communicatie, minder downtime van machines, minder (logistieke) kosten, meer inzicht in economische- en technische levensduur van materialen. Een hele mooie win-win situatie!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent