CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Cursus onderhoud en reparatie rookmachines voor Veiligheidsregio Limburg-Noord

09 november 2022

Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft meer dan 100 FireWare rookmachines in gebruik. Deze machines worden onder allerlei omstandigheden ingezet, door heel veel verschillende gebruikers. Het technisch beheer van deze rookmachines is dan ook een uitdaging die de veiligheidsregio en FireWare gezamenlijk aangaan!

Een belangrijke stap hierbij is het opleiden van de technici van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Eind oktober was het zover. Tijdens een trainingsdag deelden de technici van FireWare hun ervaringen, kennis en kneepjes van het vak. Maar, ook omgekeerd wisten de technici van de regio ons veel te vertellen! Daardoor kunnen we onze producten nog beter maken en afstemmen op de gebruikers.

Samenwerken is mensenwerk. Het is fijn om te weten wie je aan de telefoon hebt als je contact hebt over een technisch probleem of de beschikbaarheid van een onderdeel. “Gezichten bij de namen” krijgen was een belangrijk onderdeel van deze trainingsdag. Het vertrouwen is wederzijds zo groot dat de veiligheidsregio zelf kan bepalen of een reparatie onder garantie valt of niet. Dat scheelt heel veel administratieve rompslomp! Voor beide partijen.

Speciaal geprepareerde rookmachines

Na een ochtend theorie werd er hard gewerkt aan de speciaal voor deze training geprepareerde rookmachines. Van instellingen tot verstoppingen, van thermokoppels tot pompen en van netsnoeren tot keuringen. Alles kwam voorbij. Na het volgen van deze training zijn de technici van de regio feilloos in staat de meest voorkomende storingen zelf te repareren en onderhoudsbeurten zelf uit te voeren. Dit allemaal met de speciale “handige” gereedschappen en speciale “trucjes”.

Win-win-win voor iedereen

De meeste problemen aan een rookmachine zijn zelf heel eenvoudig op te lossen. De tijd die nodig is  om een machine verzendklaar te maken, op te sturen, bij FireWare te repareren én weer terug te sturen is vele malen langer dan een reparatie zelf op locatie uit te voeren. Na het volgen van een training zijn de meeste reparaties namelijk goed zelf te doen in 15 minuten tot een half uur. Wel zo effectief! Dit scheelt enorm veel tijd, geld en logistieke kosten, maar bovenal ergernis.

Inspirerend samenwerken

In de huidige tijd van componenten schaarste, een beperkt aanbod van goede technici en veel aandacht voor het milieu, is het belangrijk dat we op een andere manier met elkaar en onze omgeving omgaan. Door met elkaar écht de verbinding te zoeken, vertrouwen in elkaar te hebben en pragmatisch uitdagingen aan te pakken zijn er heel eenvoudig grote stappen te nemen. Vanuit FireWare zijn we in elk geval heel erg blij met deze vorm van samenwerken. In onze ogen zijn er namelijk alleen maar winnaars!

Ook anders samenwerken?

FireWare geeft speciale cursussen voor technici die veel met het onderhoud en de reparatie van oefenmaterialen te maken hebben. Neem gerust contact met ons op om de samenwerkingsmogelijkheden met jouw regio of opleidingscentrum te onderzoeken!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent