CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Cursus onderhoud en reparatie rookmachines voor Veiligheidsregio Haaglanden en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

06 oktober 2022

Vandaag om 10:00 was het zo ver! Winfried Mutsaers en Roy Krassenburg van Veiligheidsregio Haaglanden en Alexander van Eijk en Paul van Laarhoven van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kwamen aan bij FireWare in Wieringerwerf. En niet gewoon zomaar op bezoek, maar voor een cursus onderhoud- en reparatie van rookmachines. Zowel theorie, als praktijk!

Binnen beide veiligheidsregio’s zijn een groot aantal FireWare rookmachines operationeel. In 80% van de gevallen is een reparatie sneller uit te voeren, dan de tijd die het kost om een machine op te sturen. Zelf repareren en onderhouden is dan ook een logische keuze. Naast heel veel tijd, scheelt het ook logistieke kosten en zijn de machines minder lang uit de operatie. FireWare deelt haar kennis over rookmachines graag. Ook dat is inspirerend samenwerken!

Theorie en praktijk

Na een korte theorieles is er vooral heel erg praktisch gewerkt. Wat zijn de meest voorkomende defecten en klachtomschrijvingen en hoe zijn deze op te lossen? Hoe voer je écht goed onderhoud uit aan rookmachines? Hoe werk je samen met een gespecialiseerde technische dienst? Hoe bepaal je of een bepaald defect onder garantie valt of niet?  Allemaal onderwerpen die deze dag behandeld én beoefend zijn.

We kijken allemaal terug op een bijzonder geslaagde dag. En van één ding zijn we ook allemaal overtuigd: door nu nog beter samen te werken kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat de afdelingen vakbekwaam worden én blijven nog langer en beter gebruik kunnen maken van hun rookmachines!

Heeft jouw regio ook een groot aantal FireWare oefenmaterialen in gebruik? En wil je ook zelf onderhoud en reparaties uitvoeren? En wil je daarin écht samenwerken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent