Creating realistic training environments

CREATING A REALISTIC TRAINING ENVIRONMENT

Een realistische omgeving is essentieel voor een goede oefening. Uw hulpverleners worden sneller en beter vakbekwaam. Maar hoe zorgt u voor een realistische oefening? FireWare helpt daarbij. Bijvoorbeeld met een uitgebreide training of een bondig advies, maar u kunt ook de gehele bouw van een oefencentrum uitbesteden. FireWare realiseert al meer dan 11 jaar opleidingscentra in allerlei vormen en maten. FireWare stelt zich het liefst op als uw partner. Samen met u wordt uw bestaande situatie omgebouwd tot een trainingsfaciliteit die u past als een maatpak. Uw eigen inbreng is zo groot als u zelf wenst.

Hiernaast staat in een zeven-stappenplan onze manier van werken toegelicht.

 

ADVIES VOOR REALISTISCHE OEFENRUIMTES

FireWare heeft jarenlange ervaring met diverse leveranciers van oefenmaterialen en oefencentra. Daarom kunt u bij FireWare ook terecht voor advies bij het kiezen van producten en de installatie die het beste bij u past, hoe groot of hoe klein de ruimte ook is. Bij het advies staan uw wensen uiteraard centraal en wordt rekening gehouden met het beschikbare budget.

FireWare helpt u met:
 

  • het bepalen van de oefendoelen.
  • de indeling van de ruimte.
  • het kiezen van de juiste effecten (geur, vlammen, rook, geluid, etc.).
  • de wijze van aansturing.
  • de gewenste uitstraling/afwerkingsniveau.
  • kleine aanpassingen die uw installatie geschikt maken voor meerdere doeleinden.
 

 

VRIJBLIJVEND BRAINSTORMEN

Benieuwd naar wat FireWare voor uw project kan betekenen? Kom dan eens langs om vrijblijvend te brainstormen! Maak altijd wel eerst even een afspraak om te zorgen dat de juiste mensen aanwezig zijn en alle tijd hebben voor u. De brainstormruimte in Wieringerwerf is van alle luxe voorzien: een digitaal schoolbord, een groot touchscreen, een whiteboard wall van ruim 15 m2, wifi, comfortabele stoelen en uiteraard een warm of koud drankje. In deze ruimte is al menig succesvol project gestart!

 

INSPIRATIE

Wilt u weten wat voor projecten FireWare al gerealiseerd heeft? Bekijk dan eens het inspiratie portfolio!

 
Stap 1: gratis adviesgesprek

In een gratis adviesgesprek neemt FireWare de tijd om uw wensen te inventariseren en met u te brainstormen. Er wordt besproken of er überhaupt een ontwerp nodig is en hoeveel u zelf kunt en wilt doen. Voor dit gesprek heeft FireWare brainstormruimte in Wieringerwerf, die van alle gemakken is voorzien.

Stap 2: offerte ontwerp

Als u besluit om met FireWare in zee te gaan, wordt er een offerte opgesteld. Dit document geeft inzage in de kosten die met het ontwerp en het adviestraject gemoeid zullen zijn. Ook het gewenste afleverniveau van het ontwerp wordt vastgelegd.

Stap 3: Programma van Eisen

Wanneer de offerte goedgekeurd is, stelt FireWare samen met u een Programma van Eisen (PvE) op. Het PvE geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Waar moet het project exact aan voldoen?
  • Welke punten zijn eisen en welke zijn wensen?
  • Binnen welk budget moet het project passen?
  • Wat zijn de deadlines?

 

Stap 4: functioneel ontwerp

Na goedkeuring van het Programma van Eisen begint het ‘daadwerkelijke’ ontwerpen. FireWare stelt een aantal concepten op en bespreekt deze met u. Daarna worden de concepten omgezet naar een definitief ontwerp. Afhankelijk van het gewenste afleverniveau stelt FireWare tekeningen, materiaallijsten en kleurlijsten op.

Stap 5: offertes realisatie

Na het ontwerp vindt de realisatie plaats. U kunt met het ontwerp dat u met FireWare gemaakt heeft zelf verder gaan, de realisatie bij FireWare laten of FireWare offertes voor op laten vragen bij derden. Ook bij deze laatste stap zal FireWare zo betrokken blijven als u zelf wilt.

Stap 6: realisatie en/of projectbegeleiding

Indien de realisatie door FireWare gedaan wordt, start in deze fase de bouw. De voortgang wordt regelmatig met u besproken. Aan het einde van deze fase heeft u een prachtig oefenobject ter beschikking!

Wordt de realisatie door derden uitgevoerd? Dan staan we in deze fase naast u. We helpen met het beoordelen van offertes en controleren met u de voortgang van het werk. U staat er niet alleen voor.

Stap 7: ingebruikname en onderhoudsplan

Na de oplevering leert FireWare instructeurs en andere gebruikers hoe de faciliteit gebruikt kan worden.

Uiteraard volgt in deze fase ook een plan over hoe uw trainingsobject onderhouden gaat worden, zodat u nog jaren plezier heeft van uw nieuwe installatie!